POSTER MANIA

 


Tämä on vanha juttu toisen blogini (RTIF, roadtripinfinland) puolelta, mutta toiveesta postaan sen nyt täällä. Tässä siis muutama linkki jaettavaksi postereiden ystäville. Laittakaapa tekin suosikkinne jakoon!
This is old post from my other blog (RTIF, roadtripinfinland), but I`ll post it again. Here are some of my favourite print shops. Please tell us if you have some nice print/poster shops to share! 





Another f*@€#&! renovation.


Hei hei koti. Meillä tulee sua ikävä. Nähdään 4kk päästä.  Nyt takaisin muutopuuhiin ja pakkaamaan.

We have to move againg because the plumming renovation starts next week. So bye bye home sweet home, we will miss you!

Nauriin metsästys.








































Nyt on Uusi musta blogin haasteseen sitten vastattu. Tuloksena syntyi kolmea sorttia: tosi hyvää, ihan hyvää ja ei niin hyvää. Kakku oli hyvää, paistetut naurispalat ihan hyvää ja tuo kakunpäällä olevat karamellisoitu nauris-omena setti ei niin hyvää, joten se jääköön historiaan vain villinä kokeiluna. Kaikki syntyi toissapäivänä kun sain itseäni niskasta kiinni ja kuorin kaksi pusiillista nauriita. Siinä hetken tuumailin ja mietin että jos jotain jouluista vaikka, esimerkiksi nauriinmakuinen joulua (eli kanelia) huokuva kakkunen, jota voisi tarjoilla kyllä muulloinkin. Samalla kun setti oli uunissa niin pähkäilin että josko sitä jotain suolaista kanssa. No nauriit viipaleiksi, pikku ryöppäys kiehuvassa vedessä ja pannulle voin ja öljyn kaveriksi. Mausteeksi kelpasi tällä kertaa korianteri, timjami ja chili. Eli mun lempparit! Lopuista nauriista yritin tehdä ihanaa karamellisoitua herkkuhöttöä, mutta nauris ei vaan mielestäni sopinut sekaan(tai sitten oli hiukan kitkerät yksilöt) joten sai luvan jäädä. Jätski onneksi pelasti tilanteen, nam!  Tässäpä reseptit kakkuun ja kakkusiin. Ja kaikki luomua eikös vaan!

Nauriskakku
4 munaa
1dl sokeria
3dl fariinisokeria
2dl rypsiöljyä
3dl mantelijauhoa
2,5dl vehnäjauhoa
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2tl vaniljasokeria
1rkl kanelia
2tl kardemummaa
1tl neilikkaa
1tl inkivääriä
1prk ananasmurskaa ilman lientä
3 isoa naurista raastettuna hienoksi
140g (2pss) pecanpähkinöitä (murskaa ne)

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää öljy sekaan ohuena nauhana.
Sekoita jauhot, mantelijauho, mausteet, leivinjauhe ja sooda keskenään.
Lisää varovasti taikinaan. Lisää lopuksi ananas, hienoksi raastettu nauris sekä pähkinät varovasti sekoittaen. Laita uuniin voidellussa vuoassa 175 astetta ja noin tunti. (tarkista kypsyys esim. tikulla)
Tarjoa esim jäätelön kanssa.


Paistetut nauriit
5 keskikokoista naurista
voita
öljyä
1tuore korianteri nippu
1tuore timjami nippu
suolaa
chiliä
mustapippuria

Keitä kuorittuja nauriin viipaleita hetki vedessä (1-3min). Paista pannulla hiljalleen kypsiksi voi ja öljy seoksessa. Mausta yrteillä ja mausteilla. Tarjoa lisukkeksi tai sellaisenaan:)

Rk goes to envelope



Hienoja uutuuksia Envelopelta. Näyttääkö tutulta? ;) Täältä sisään!
Great new thing at envelope! Does it look farmiliar;) Go here!

///




Huh! Yöt ovat menneet silittäessä ja pestessä paitoja, tehdessä koruja sekä askarrellessa vihkoja. Aika kivan näköisiä vihkoja tulikin kun päällystin ne korkilla ja lisäsin nahkaisen nauhan jolla vihon saa sidottua kiinni, täytyypä vaan ehkä tehdä seuraavat jostain muusta kuin ruutupaperista. Nahkainen käsilaukku on vielä protoasteella, mutta katsotaan jos sekin joskus pääsisi joskus seulani läpi ja kauppaan. Uusista koruista tuli hienoja, erityisen iloinen olen nahkaremmeistä ja kultaputkesta tekemiini sormuksiin. Omani on killunut sormessani jo monta päivää ja taidan kohta vaihtaa sen vasempaan nimettömään;) Välillä tietenkin iskee epätoivo että miksi tätä kaikkea oikein tekee, mutta kai siitä jotain saa irti kun siihen käyttää kaiken vapaa-aikansa.

I´m wondering why do I do this everything. Nobody makes me to do this but still I use all my sparetime to ironing and washing shirts ect. Yesterday I made these notebooks from kork and those rings by using leather and golden pipes, well they turned out to be so nice looking that it keeps me going....

Diy geoball






Rakastan geometrisia muotoja. Näiden pienien pallojen sisälle voi synttäreillä tai joulupöydässä kätkeä vaikka karkkia tai sinne voi säilöä omat pienet aarteet. Piirrä vain kuusikulmio ja ruuduta se kolmioilla, taittele, leikkaa, liimaa ja kiinnitä siivekkeet toisiinsa. Tämä icosahedronin muoto on todella monikäyttöinen. Voit tehdä isoja tai pieniä koreja. Kartonki on ehkä helpoin materiaali tähän. Kurkkaa myös adonden ihanat pahvisäilyttimet joista aiemmin täällä blogissanikin mainitsin.

I just love all geometric shapes! I have many geometric foldings at home like the mobiles. These baskets are great for example for candies or small jewelries. I have bought those bigger ones but wanted smaller for kids birthday party. Just draw hexagon, fill it with triangles, cut it, put some glue and fold. Make small or big ones. I used cardboard. Inspiration for these came from adondes Ico for pencils: www.adonde.fr

Nauris / Turnip


Osallistuin Uusi mustan haasteeseen tehdä nauriista jokin herkullinen resepti. Aikaa on nyt seuraava viikko. Muutto hässäkkä iskee samaan saumaan, mutta enköhän mä jotain keksi. Nämä ehdokkaat löytyivät lähikaupasta haasteen toteuttamiseen.


Uusi Musta blog gave me this chalenge to make a recipe by using turnips. I have to do it on this week. Later we see what I came up...

Mummo





Aivan ihana uusi kauppa auennut netin syövereihin. Sieltä saa ostaa erään ihanan mummelin käsitöitä. Niistä huokuu lämpö ja ilo. Käykääpä kurkkaamassa. Mummoshop.blogspot.com
Lovely new shop  is opened to web. You can find there nice things where you can sence warmth and joy. Mummoshop.blogspot.com

Patterns


Erilaisia pintoja on tullut tehtyä paljon ja vihdoin osa niistä pääsee käyttöön. Tulossa on ainakin pannunalusia, leikkuulautoja, servetejä, tyynyjä, keittiöpyyhkeitä... nyt vaan täytyy löytää missä painattaisi, sillä tuo kankaan painanta tulevassa yksiössä voi olla haastavaa. Ja hei en ole toki unohtanut julisteita, ensi yönä niiden kimppuun:))

Patterns. Those I have made alot these days. Where do they go? Well to kitchen towels, cuttingboards, potcoasters, pillows ect. But I haven´t forgot posters! To night is their turn.

Moving again!






































 
Blogissa odotettavissa pientä hiljaiseloa tai ainakin vähemmän päivityksiä. Oman kaupan asiat vievät aikaa, sekä inventaario siivouspäivät täällä kotosalla. Ja miksikö? No me muutetaan taas! Tällä kertaa putkiremonttia pakoon. Pistää hiukan ketuttamaan kun meidän osalta putket on melkein kaikkialta uusittu, mutta kun koko talossa ei ole lämpöä, vettä ja sähköä, niin meidänkin pitää ottaa kimpsut ja kampsut kainaloon ja suunnata kohti ahdasta vuokra-asumista.  Siksi täällä on otettu kaikki irti isosta keittiöstä ja leivottu näitä ihania aamu- ja iltapalaleipiä joissa on runsaasti siemeniä. Ehkäpä näitä tulee tehtyä siellä tulevassa pikku yksiössäkin, mutta muuten varmaan joutuu useammin turvautumaan eineksiin:( Kuvassa myös Aivan ihana kurpitsakeitto jonka reseptiä en tietenkään kirjoittanut ylös ja nyt kaduttaa. Mutta tuollainen joka keiton "höystö" on helppo tehdä ja tekee vaikka vähän pillalle menneestäkin keitosta maittavan:) Nyt takaisin siivoamaan kaappeja!

2 munaa
2dl turkkilaista jugurttia
2tl leivinjauhetta
80g mantelijauhetta
200g juustoraastetta
maldon suolaa
siemeniä, leseitä, pähkinöitä, hirssiä, guinoaa, pellavansiemeniä, kuivattua sipulia ym ym... 

Kaikki sekaisin. Tee pieniä leipäsiä leivin paperille ja ripottele päälle haluamasi siemenet ja taputtele kiinni pintaan, ripottele päälle vielä hieman maldon suolaa. Uuni 200 astetta ja kullan ruskeiksi noin 15min.


Höystö
pekonia
pinjansiemeniä
ruisleipää
valkosipulinkynsiä

Kaikki pannulla vuoronperään ruskeiksi ja lopuksi kaikki yhdessä sekaisin.

I´m so sorry I haven´t made good posts lately. I have been so busy. We are moving again:(( We are having a plumming renovation in our house and that´s why we have to move to a small one room apartment for four months.  That means that home made meals will be luxyry moments because with out dishwasher or a good kitchen and owen I will cook less. Sad but true.  But these breads are so easy, healthy, fast and good that I have to make these every now and then.

2 eggs
2dl turkish jugurt
2tea spoon baking powder
80g almondflour
200g grated cheese
salt flakes
seeds, nuts, what ever you like ect ect.

Mix all together. Make small breads and sprinkle seeds, salt and ect. to the top of the bread. Owen 200celsius about 15min.






Rk opens in december


Omaa nimeäni kantava kauppa aukeaa joulukuussa, tervetuloa! Rk.
My own shop opens in December, Welcome! Rk.

Tyylillä säilöön!



 Varpusen ihanat säilytys pussukat saapuivat tänään.  Meillä niihin säilötään lankoja, vessapaperia ja kaikki kierrätykseen menevä kuten metalli, lasi ja pahvi. Jos vähän sottaantuu sisäpuolelta niin pussukat on helppo pyyhkiä puhtaaksi. Tai ehkäpä roskikseksi?  Tai kukkaruukuksi? Tai....Vinkki sinne suskille että jos sais vielä pari kokoa lisää, yhden pienemmän ja yhden isomman.  Pikkuiseen sievästi sipulit keittiöön tai meikit ja vanupuikot vessaan ja isompaan ne roskat tai ehkäpä pyykit! Äst nyt mä en kohta enää osaa päättää mihin mitäkin tulee. No mutta mitä tuleekin niin ainakin on tyylillä säilötty!

Today I got my awesome bags from Varpunen. Now the bigger job is to deside what goes in those stylish bags? I think I use them to collect all the things that have to recycle. Those are just way too cool to be empty!

Pictures: Riikka Kantinkoski

Heavy metal


Kesti monta päivää vihdoin päättää että ok, tuo se on, logo nimittäin. Vanhoista koruista tuli magneetteja ja uusista koruista hienoja ja uniikkeja. Muutama rintakoru ja magneetti syntyi syntyi myös uusista materiaaleista. Viime yönä kello kaksi pyörin sängyssä eikä uni tullut ennenkuin sain luonnosteltua korun valmiiksi ja tänään aamupäivä menikin sitten sen toteuttamiseen.(ylin kuva) Aiku hyvä! sanoisi eräs Suski joka avasi eilen myös verkkokaupan. Meni heti tilaukseen pari pussukkaa!! Ne on ihania!!!

Some of m new things that I have been sketching and planning now for a while. Old jewelries ended up to be a magnets:) BTW! Go to Sukis new web shop! It is amazing!!!